Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Amnesty International sluit kantoren in Hongkong 

Amnesty International

Amnesty International sluit voor het einde van het jaar haar twee kantoren in Hongkong vanwege de Nationale Veiligheidswet die het mensenrechtenorganisaties onmogelijk maakt om hun werk in vrijheid te kunnen doen. De organisatie was daar al meer dan 40 jaar actief.  

Amnesty heeft besloten om uit Hongkong weg te gaan vanwege de door de Chinese overheid geïntroduceerde veiligheidswet. Deze maakt het mensenrechtenorganisaties onmogelijk om vrijuit te werken zonder repercussies van de overheid te vrezen. Doordat de wet zo vaag gedefinieerd is, kunnen de autoriteiten mensenrechten zoals de vrije meningsuiting en de vrijheid van vergadering en vereniging aan banden leggen en andere kritische geluiden de kop in drukken. Het patroon van invallen, arrestaties en vervolging van zogenaamde tegenstanders toont hoe willekeurig de wet wordt gebruikt om critici aan te pakken. Recentelijk zijn lokale mensenrechtenorganisaties en vakbonden hiervan het doelwit geworden. Minstens 35 organisaties zijn ontbonden, inclusief de grootste vakbonden en activistengroepen in Hongkong.  

De lokale sectie sluit al op 31 oktober en het regionale kantoor aan het eind van 2021. Regionaal werk wordt dan gecoördineerd vanuit andere kantoren in de regio Azië/Pacifisch gebied.  

Dit artikel is afkomstig van de website van Amnesty International:

https://www.amnesty.nl/actueel/amnesty-international-sluit-kantoren-in-hongkong

Amnesty International sluit kantoren in Hongkong 

Amnesty International

Mensenrechten

Amnesty International Nederland, Keizersgracht, Amsterdam, Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV