Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

ActionAid’s reactie op de verwoestende explosie in Beiroet

ActionAid

ActionAid is geschokt door de massale explosie op 4 augustus in Beiroet. Onze gedachten zijn bij de getroffenen.

Kort na de explosie werden al tenminste honderd doden en duizenden gewonden gemeld. We verwachten dat het dodental verder zal stijgen en honderdduizenden inwoners dakloos worden.

“De ziekenhuizen worden overspoeld met gewonde slachtoffers,” zegt Caroline McCausland, directeur van ActionAid Libanon. “Ze naderen nu al hun capaciteit, terwijl het aantal slachtoffers naar verwachting verder zal stijgen.”

De explosie heeft enorme voorraden voedsel en medicijnen vernietigd, waardoor er nu voor slechts 20 dagen tarwe over is. Daardoor dreigt een enorme voedselcrisis. Naar schatting zijn een kwart miljoen mensen dakloos, voor wie met spoed opvang nodig is.

ActionAid werkt al jaren in Libanon in nauwe samenwerking met lokale partners. Momenteel focussen we ons op hulp gezinnen die al getroffen waren door de coronacrisis. De hulp bestaat uit voedsel, desinfecterende middelen, mondkapjes en onderdak. “De helft van de bevolking in Libanon leefde al onder de armoedegrens en het land heeft te maken met een vluchtelingencrisis, een instortende economie, een pandemie – en nu dit.”

ActionAid’s prioriteit in noodsituaties is ook nu de veiligheid van meisjes en vrouwen, die de grootste gevaren lopen na een ramp.

Dit bericht is afkomstig van de website van ActionAid:

https://actionaid.nl/2020/08/06/actionaids-reactie-op-de-verwoestende-explosie-in-beiroet/

ActionAid’s reactie op de verwoestende explosie in Beiroet

ActionAid

Ontwikkelingshulp

Stadhouderskade 60, Amsterdam

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV