Aanbevelingen WO=MEN Nederlands maatschappelijk middenveld voor de CSW65

WO=MEN Dutch Gender Platform

Op 28 januari 2021 hebben WO=MEN en Atria, Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis, de aanbevelingen van het Nederlands maatschappelijk middenveld voor de 65e zitting van de VN Commission on the Status of Women (CSW65) gepresenteerd. De aanbevelingen zijn tijdens de jaarlijkse NGO briefing aangeboden aan Esther van Dijk, Directeur Emancipatie bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). 

Esther van Dijk

In maart vindt de 65e zitting van de VN Commission on the Status of Women (CSW65) plaats. Dit is de jaarlijkse bijeenkomst van de VN die in het teken staat van vrouwenrechten en gendergelijkheid. Het uitkomstdocument, de Agreed Conclusions, geeft aanbevolen acties en afspraken weer voor alle landen om zich aan te houden om gendergelijkheid en empowerment van vrouwen en meisjes te bereiken. De CSW65 heeft als thema: effectieve participatie en besluitvorming van vrouwen in het publieke leven en het tegengaan van geweld tegen vrouwen. Lees hier het rapport van de VN Secretaris Generaal over dit thema, wat een basis biedt aan overheden voor de onderhandelingen. Door de COVID-19 pandemie vindt de bijeenkomst in 2021 voor het eerst in de geschiedenis online plaats en niet bij de VN in New York. 

WO=MEN en Atria hebben prioriteiten en aanbevelingen verzameld uit het Nederlandse maatschappelijk middenveld, als input voor de komende onderhandelingen voor de Agreed Conclusions.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van WO=MEN:

https://wo-men.nl/nieuwsbericht/aanbevelingen-nederlands-maatschappelijk-middenveld-voor-de-csw65

Aanbevelingen WO=MEN Nederlands maatschappelijk middenveld voor de CSW65

WO=MEN Dutch Gender Platform

Maatschappij

Korte Poten 9B, 2511 EB, Den Haag

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV