A.J. de Koning penning voor Wim Bos, voorzitter Rijnlandse Molenstichting

Vereniging De Hollandsche Molen

Wim Bos, voorzitter van De Rijnlandse Molenstichting, heeft op 19 november de A.J. de Koning penning ontvangen. Nico Papineau Salm, voorzitter van De Hollandsche Molen, overhandigde hem de penning bij de Googermolen in Oude Wetering (Z-H). Bos krijgt de penning vanwege zijn grote verdiensten voor het molenbehoud.

Wim Bos heeft enorm veel betekend voor De Rijnlandse Molenstichting. Zo heeft hij de stichting een stuk professioneler gemaakt, hetgeen leidde tot de POM-status (Professionele Organisatie voor het Monumentenbehoud) in 2017. Ook heeft hij veel stappen gezet op het gebied van veiligheid op molens en onder zijn voorzitterschap, dat acht jaar duurde, zijn ruim 15 molens gerestaureerd.
Wim Bos stond verder aan de wieg van het Molenplatform Zuid-Holland. In 2022 neemt hij afscheid als voorzitter van de Rijnlandse Molenstichting, omdat zijn termijn erop zit.

A.J. de Koning penning

De A.J. de Koning-penning is vernoemd naar de oud-directeur van De Hollandsche Molen en is bestemd voor mensen die zich uitzonderlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor het molenbehoud in Nederland.
De A.J. de Koning penning is eerder uitgereikt aan Kees Bakker, voormalig voorzitter van de SIMAV, Reinier Scheeres, voormalig voorzitter van Stichting De Schiedamse Molens en het vrijwilligersteam  van de Stichting Molendocumentatie. Deze stichting beheert het documentatiecentrum van De Hollandsche Molen.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van de Hollandsche Molen:

https://www.molens.nl/a-j-de-koning-penning-voor-wim-bos-voorzitter-rijnlandse-molenstichting/

A.J. de Koning penning voor Wim Bos, voorzitter Rijnlandse Molenstichting

Vereniging De Hollandsche Molen

Cultuur

Vereniging De Hollandsche Molen, Zeeburgerdijk, Amsterdam, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV