4 uitdagingen voor onze teams in Syrië

Zorgen voor veilige toegang tot een bepaald gebied raakt niet alleen onze medische hulp. Het Alouk waterstation in Ras Al Ain in Raqqa voorziet ruim 480.000 mensen van schoon drinkwater. Op 12 oktober – en nog een keer op 21 oktober – raakte het waterstation beschadigd door een militaire operatie. Meer dan 400.000 mensen zaten zonder schoon drinkwater. Doordat onze teams geen garanties kregen voor een veilige doorgang kon het waterstation pas op 21 november worden gerepareerd.

Zonder schoon drinkwater loopt de bevolking een groot risico. Bijvoorbeeld op ziektes als cholera die door water worden overgedragen. Door waterzuiveringstabletten beschikbaar te stellen speelden onze teams effectief in op de nieuwe situatie en werd erger voorkomen. Vertrouwen op een enkel waterstation in een conflictgebied maakt de bevolking kwetsbaar.

Lees ook het verhaal: ‘Alles begint met water’

4 uitdagingen voor onze teams in Syrië

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV